Avoimet kylät

Avoimet kylät on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan toimintaansa ja järjestävät tapahtumia. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Vuonna 2019 teemapäivä on lauantaina 8.6. Lisätietoa LINKISSÄ

 

…………………………………….

Valtakunnallinen Avoimet kylät -teemapäivä on vuonna 2018 lauantaina 9.6.

Avoimet Kylät -päivänä järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon. Kylätapahtumat ovat esimerkiksi kirpputoreja, kahviloita, soutelua, opastettuja luontokierroksia, lintubongausta, musiikkiesityksiä, museokierroksia. Jokaisella kylällä on omat juttunsa ja tapahtumat ovat pääasiassa maksuttomia.

Lisätietoa teemapäivästä TÄSSÄ LINKISSÄ.

………………………………………..

Avoimet kylät -teemapäivä on vuonna 2017 lauantaina 10.6. ja se on osa Suomi 100 -ohjelmakokonaisuutta. Vaikka Evijärven kirppiskierros ei tänä vuonna osukaan kyseiselle tapahtumapäivälle, vaan on vasta heinäkuussa, kannattaa kylillä piipahtaa joka tapauksessa – ja kirpputorikin löytyy ainakin Anita Koon navettamyymälän yhteydestä ja Agathalta Jokikylän koululta.

Aisaparin alueen kylätapahtumat 10.6. löytyvät TÄLTÄ SIVULTA

ja koko valtakunnan tarjonta TÄÄLTÄ. Mukana on noin 700 kylää.

…………………………

Avoimet kylät -teemapäivää vietetään vuonna 2016 lauantaina 11.6. Evijärveläiset ovat päättäneet tempaista jälleen kirppiskierroksen merkeissä teemapäivänä. Kirppiskierroksella pääset tutustumaan Evijärven kyliin ja kurkistamaan pihapiireihin. Tervetuloa!

Valtakunnallisen Avoimet kylät -päivän kotisivu löytyy TÄÄLTÄ

…………………………

Kesäkuussa kylät kutsuvat kaikki liikkeelle ja tutustumaan elämään kylissä!

Suomessa vietetään nyt ensimmäistä kertaa valtakunnallista Avoimet Kylät -tapahtumapäivää lauantaina 6.6.2015. Tapahtumat järjestetään niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelman ei tarvitse olla suurimuotoista vaan mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämään.

Suomen Kylätoiminta ry koordinoi valtakunnallisesti tapahtuman järjestämistä, hoitaa valtakunnallisen viestinnän, ylläpitää tapahtuman omia kotisivuja ja on tuottanut tienvarsikylttejä, julisteita sekä tapahtuman ulkoasun. Kylien tapahtumat järjestävät kylät itse ja maakunnallisesti niitä kokoavat alueelliset koordinoijat.

Jokainen tapahtuman järjestäjä vastaa itse oman tapahtumansa järjestelyistä ja järjestyksestä. Näin myös Evijärven kirppispäivillä kukin kohde huolehtii omalta osaltaan tapahtuman sujumisesta, yhdessä on tehty vain tiedotusta.

Valtakunnallisen Avoimet kylät -päivän kotisivu löytyy TÄÄLTÄ logo

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s